Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäklarhuset i Östersund får ny delägare och ny profil

/

Mäklarhuset Sundströms i Östersund blir en del av Länshem Fastighetsförmedling. Även Mäklarhuset Åremäklarna är på väg in i Länshem.

Annons

Mäklarhuset Sundströms i Östersund blir en del av Länshem Fastighetsförmedling. Även Mäklarhuset i Åre är på väg in i Länshem.

– Jag säljer en del av företaget och där Länsförsäkringar nu blir delägare via Länshem Fastighetsförmedling, säger Rolf Sundström, Mäklarhuset

Länshem är Sveriges snabbaste växande mäklarkedja, som är Länsförsäkringsbolagens gemensamma varumärke för fastighetsförmedling. De har i dag 85 stycken bobutiker i landet och finns i dag i alla län utom i Jämtland och Halland.

– Jag är inne på mitt 37:e år som mäklare och jag har förbundit mig att jobba fyra år fram till att jag fyller 61 år.

Mäklarhuset har i dag sju medarbetare och förra året förmedlades 274 affärer om totalt 299 miljoner kronor i köpeskilling. I dag ägs Mäklarhuset av Rolf Sundströms till 90 procent och de anställda som har 10 procent av ägandet.

– Det är bra att ha en stark partner nästa gång marknaden börjar darra, och det här är också en trygghet för de anställda medarbetarna.

– Det ligger rätt i tiden med bank, försäkringar och mäkleri, och Länsförsäkringar är lokala utan att ha något ”fladder” i Baltikum och Ukraina. De är lite grann som gamla tiders Jämtlands läns Sparbank, och där det är korta beslutsvägar, säger Rolf Sundström

Från Länsförsäkringar bekräftas affären.

– Vi går in som delägare i nuvarande Mäklarhuset Sundströms som blir franchisetagare och som kommer att heta Länshems Fastighetsförmedling. Verksamheten startar i augusti och gäller även Mäklarhuset Åremäklarna, säger informationschef Birgitta Myrin, vid Länsförsäkringar i Östersund.

– I Östersund blir fastighetsförmedlingen kvar i samma lokaler som i dag, medan man i Åre flyttar till Länsförsäkringar i Dähliehuset på Årevägen 127.

Under ett par års tid har affären diskuterats med så väl Mäklarhuset i Östersund som i Åre.

– De var på oss redan för två år sedan, men då blev det inget, säger Anne Grabler Loberg, Mäklarhuset Åremäklarna.

Med affären kan Länsförsäkring Jämtland erbjuda allt från ax till limpa till hushållen, med banktjänster, finans, försäkringar och fastighetsförmedling. Samtidigt tappar Nordea en stor kund i Östersund när Mäklarhuset Sundströms via Länshem knyts till Länsförsäkringar Bank. I Åre är det den nuvarande lokala partnern Handelsbanken som förväntas att tappa affärer.

– Vi blir en oerhört stark lokal aktör när vi får hela Länsförsäkringars paket med bolån, finans, försäkringar och förmedling, säger ägaren Jan Loberg, Mäklarhuset Åremäklarna, som under 2008 förmedlade fastigheter för totalt cirka 150 miljoner kronor i köpeskilling.

Henry Svensson

Mer läsning

Annons