Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Olsson blir ny kyrkoherde i Lit

Malin Olsson, 36, från Östersund, blir ny kyrkoherde i Häggenås- Lit-Kyrkås församling. Söndagen den 7 januari välkomnas hon till församlingen under gudstjänsten i Lits kyrka.

Annons

Malin Olsson prästvigdes 2008 och hade sin första tjänst som präst i Häggenås-Lit-Kyrkås församling. Fröet till Malins yrkesval lades när hon under uppväxten hade sommarjobb och vikariat i Frösö-Sunne-Norderö församling. Då jobbade hon bland annat som kyrkisfröken, sommarkyrkoguide, diakonassistent och kyrkoskrivare.

Malin Olsson. Foto: Privat.

– Jag gjorde nog allt utom att jobba på kyrkogården för där var min tvillingsyster. Där fanns bra anställda som gav oss ansvar och möjlighet att hjälpa till, skriver Malin Olsson i ett pressmeddelande.

– Jag trivdes otroligt bra där, med arbetslaget, församlingsborna och bygden. Det känns som en bra plats att komma tillbaka till.

Nästa steg för Malin är alltså att axla rollen som chef. På söndag välkomnas hon till församlingen på gudstjänsten i Lits kyrka.

– Jag vill fortsätta det goda arbete som redan finns i församlingen, genom att uppmuntra och inspirera arbetslaget, men också genom att jobba med samarbetet med kommunen och andra krafter i samhället. Det är en viktig uppgift, skriver Malin Olsson i ett pressmeddelande.

Mer läsning:

[+] Öluffa på hemmaplan? Javisst, en ny bok guidar till öhopping i vattenlandet Sverige

[+] De skrapar ihop miljoner för att investera i småföretag: "Vi tror vi kan hitta diamanter"

[+] Så blir bostadsmarknaden i länet 2018 – fyra mäklare ser in i spåkulan

Mer läsning

Annons