Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mammorna som fått mersmak på träning

/
  • Alma Gisslén Persson och Noel Bergman är ibland på gymmet tillsammans med sina mammor Gunilla Gisslén och Maria Persson.

För tio månader sedan fick både Maria Persson och Gunilla Gisslén barn. Nu försöker de köra tre pass i veckan på gymmet.

Annons

När Fristilen startade Mamma/barn gympa i höstas anmälde sig Gunilla Gisslén med dottern Alma Gisslén Persson och Maria Persson med sonen Noel Bergman.

bra sätt att komma igång, att börja när barnen var så små, säger Maria Persson.

– Det var ett riktigt bra koncept som gav oss mersmak, säger Gunilla Gisslén.

De säger att de inte är några gym-tjejer men att de har ett behov av att röra på sig. Och att träna på gym var en ny erfarenhet som de nu har fastnat för.

är Maria och Gunilla inte med på någon Mamma/barn gympa men de är fortsatt gå till gymmet varje vecka. Och de peppar varandra.

– Målsättningen är att gå hit tre gånger i veckan, säger Maria Persson och förklarar att de är med på Fristilens utmaning som går ut på att gå 26 gånger på tre månader.

pass, som yoga och bodypump, dels går de till gymmet och kör sina egna träningspass.

Tid till träning får de antingen genom att passa på när barnens pappor är hemma eller så passar de in träningstiderna så att barnen kan sova i vagnen i gymmets entré under tiden de tränar.

– Fast det är något med det här stället. Noel kan vara både trött och mätt men så fort jag parkerar vagnen här uppe så är han vaken och pigg, säger Maria Persson.

är överens om att de, genom att ha börjat träna, har blivit starkare fysiskt men också gladare.

– Det är en stor förändring att bli förälder och man behöver tänka på sig själv ibland. Då blir man en gladare och bättre mamma och sambo, säger Gunilla Gisslén.

– Jag har två äldre barn som jag vill ska förstå hur viktigt det är att röra på sig. Då måste jag också visa hur viktigt jag tycker att det är, det duger inte att sitta i soffan och prata om hur viktigt det är, säger Maria Persson.

Mer läsning

Annons