Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för oprovocerad misshandel på Kyrkgatan

En 47-årig man döms för att ha slagit ner en 58-årig man i centrala Östersund. 47-åringen hävdade att 58-åringen antastat hans fru, men tingsrätten finner inga bevis för det. Misshandeln var oprovocerad, menar rätten.

Annons
Kyrkgatan, Östersund. Arkivbild från annat tillfälle än det som beskrivs i artikeln.

Det hela utspelade sig på bussgatan utanför Kärnan i slutet av juni 2016. 58-åringen hade varit på restaurang , där han tagit sig fyra-fem öl. Vid ettiden på natten kom han att sätta sig att vänta på en buss. Ingen buss kom.

Bredvid honom satt en kvinnan som satt nedböjd. Han frågade henne hur hon mådde och om hon ville dela taxi om de skulle åt samma håll.

Hon svarade inte, men ropade till. En man kom springande till busshållplatsen.

Sedan minns 58-åringen bara att mannen frågade kvinnan hur det var. Sedan blev 58-åringen nedslagen av mannen.

Senare behövde 58-åringen uppsöka sjukhuset för att få vård efter slagen han fått mot munnen.

Kvinna och 47-åringen som var ett par har en annan version av det som händer. De menar att kvinnan blev antastad och 47-åringen rusade till hennes hjälp och mer eller mindre var tvungen att oskadliggöra 58-åringen.

Det styrks inte av det ett vittne såg av händelsen. Tingsrätten tycker inte att paret varit trovärdiga eftersom de inte lagt märke till vissa särdrag i 58-åringens utseende. Även de var för övrigt berusade.

Tingsrätten finner att 47-åringen oprovocerat attackerat den äldre mannen. 47-åringen döms att betala 25 000 kronor i skadestånd och han kan också komma att betala mer till 58-åringen för kommande tandläkarkostnader.

47-åringen döms till 60 timmars samhällstjänst. Han ska också betala 7 426 kronor av advokatkostnaderna eftersom han har ekonomiska möjligheter att göra det.

---

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

ÖP:s iPhone-app eller  ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller  LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons