Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljö- och samhällsnämnden positiv till längre öppettider på krogen

Den moderata politikern Joel Nordkvist har fått gehör för sin motion om en överssyn av regelverket kring serveringstillstånd. Miljö- och samhällsnämnden beslutade i onsdags att ställa sig positiva till förslaget om längre öppettider på krogen.

Annons

Den moderata politikern Joel Nordkvist har fått gehör för sin motion om en överssyn av regelverket kring serveringstillstånd.

Joel Nordkvist (M) har förespråkat en översyn av regelverket kring serveringstillstånd. Han vill lätta på kraven och låta krogarna ha öppet längre, till klockan 03.00 istället för 02.00, med möjlighet till ännu längre öppettider vid större evenemang.

I en motion har han även föreslagit att ansvaret för alkoholtillstånd flyttas från socialnämnden till miljö- och samhällsnämnden.

– Detta eftersom livsmedelsinspektion och all annan kontakt med krögare redan går via miljö- och samhällsnämnden, säger Joel Nordkvist.

Vid sitt möte i onsdags beslutade miljö- och samhällsnämnden att ställa sig positiva till förlängda öppettider för restauranger. Man ställer sig även positiva till att flytta tillståndsverksamheten från socialnämnden till miljö- och samhällsnämnden.

I motionen fanns även förslag till att ge uteserveringar möjlighet till längre öppettider, från 22.00 till 00.00. Men där ställer sig nämnden mer tvekande då vissa uteserveringar redan idag har öppet längre än till 22.

Att ge ett generellt tillstånd om längre öppettider till samtliga uteserveringar vore direkt olämpligt, anser nämnden, som skickat sitt beslut vidare till kommunstyrelsen.

Mer läsning

Annons