Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nätverkardag i Åre ska främja kvinnligt företagande: "Viktigt att synliggöra"

I mars 2017 arrangeras Åre Business Forum för åttonde gången. I samband med invigningen hålls en nätverksträff – för enbart kvinnor.
– I den bästa av världar kan man ju önska att det inte hade behövts, säger Anna Magnusson, projektledare.

Annons

Den 29 mars 2017 hålls den kvinnliga nätverkarträffen för sjätte gången i rad. Foto: Åre Business Forum/Anna Rex.

För sjätte året i rad anordnas näverksträffen i samband med öppningen av Åre Business Forum (tidigare Åre Kapitalmarknadsdagar). Det är företaget Deloitte som tillsammans med flera samarbetspartners håller i mötet.

– Det har varit en väldigt uppskattad träff där vi samlar kvinnor från näringslivet och offentligheten, där man nätverkar och skapar kontakter, säger Anna Magnusson, som är projektledare på Åre Business Forum.

Innan 2016 har nätverksträffen i huvudsak bjudit in kvinnor från regionen. 2016 gjordes en ännu större satsning än tidigare, i stället för en regional träff inriktade man sig på kvinnor över hela landet.

– Flera av våra samarbetspartners har egna kvinnliga nätverk och tillsammans såg vi potential i att bjuda in kvinnor från allas nätverk till ett större nationellt evenemang.

Syftet med träffen är att kvinnor ska mötas och bygga förtroende och långsiktiga relationer för att i slutändan kunna göra bra affärer.

– Sen behöver inte alla ha det fokuset (att göra affärer), men man behöver ses fysiskt för att skapa bra kontakter tror vi, säger Anna Magnusson.

Varför fokus på just kvinnor?

– I den bästa av världar kan man ju önska att det inte behövs ett nätverk för enbart kvinnor. Det finns ibland en tendens att kvinnor inte söker sig till affärsforum som män. Just därför känns det också extra viktigt med mötesplatser och forum för kvinnor.

– Vi ser behovet av att öppna upp och synliggöra kvinnligt nätverkande. Vi hoppas att det ska vara en dörröppnare för att se möjligheter med att delta i olika affärsforum, säger Anna Magnusson.

Det kostar inget att gå på själva nätverksträffen och Anna Magnusson berättar att man ordnat med bussar som ska gå mellan Östersund och Åre under dagen.

Evenemanget hålls den 29 mars 2017.

Mer läsning

Annons