Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neras är beredd att ta emot personal

/
  • Platschefen på säljföretaget Neras direkt, Anders Frimert.
  • Säljcoachen Mikael Iller på Neras har tidigare arbetat åt Aditro.  ”Det är trist för det kamraterna som jag har kvar där. Men för oss kan det bli extremt bra. Nu kan vi få tag på guldkorn därifrån”.

Säljföretaget Neras Direkt tycker att det är synd att Aditro varslar.
– Men jag hoppas att många söker sig till oss, säger platschefen Anders Frimert.

Annons

Anders Frimert blev bestört när han fick veta att Aditro varslar 247 personer.

– Det är ett slag för branschen i Östersund. Vi behöver kompetens i länet. Nu är risken att många som arbetar där flyttar, säger han.

Neras har i dag 75 anställda och etablerade sig i Östersund för ett par år sedan. De arbetar i samma bransch som Aditro.

– Vi samarbetar med Aditro. Det är tråkigt, säger Anders Frimert.

Bland annat säljer Neras tjänster åt OKQ8. De har även egna produkter och tjänster som de säljer. Det går så pass bra att de nu måste anställa fler. Den närmsta tiden behöver företaget ett 50-tal nya medarbetare.

– Nu på måndag behöver jag tio nya. Vi kan skola in 15 nya i veckan. Jag hoppas att många från Aditro söker sig till oss. Självklart vill jag ha bra personal, säger han.

Säljcoachen Mikael Iller på Neras har tidigare arbetat åt Aditro.

– Det är trist för det kamraterna som jag har kvar där. Men för oss kan det bli extremt bra. Nu kan vi få tag på guldkorn därifrån. Det finns mycket kompetent folk där, säger han.

Han ångrar inte att han bytte arbetsgivare.

– Det här är den bästa arbetsplatsen jag någonsin varit på. Att arbeta här jämfört med Aditro, får något år sedan när jag var där, är som natt och dag, säger han.

Mer läsning

Annons