Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk seger i tävling för unga entreprenörer

/
  • Nora Utseth, Charlotte Kvande Hay, Oda Kleveland och Karin Ospina från gymnasieskolan Tora Storm i Trondheim vann tävlingen Camp Creative för unga entreprenörer.

För sin idé om att göra gratistidningen 100 procent Östersund till 100 procent "cool" belönades fyra elever från Trondheim med 10 000 kronor i entreprenörstävlingen Camp Creative.
– Vi blev väldigt överraskade över segern, säger Nora Utseth.

Annons

Det är inte bara i skidspåret som norrmännen dominerar den här säsongen. När finalen i Camp Creative avgjordes, där unga entreprenörer tävlar om den bästa affärsidén, gick segern till fyra glada tjejer från gymnasiet Tora Storm i Trondheim.

– Det är super, säger Nora Utseth som tillsammans med Charlotte Kvande Hay, Oda Kleveland och Karin Ospina utgjorde det vinnande laget.

– Vi blev väldigt överraskade över den här segern, det var inget vi hade förväntat oss.

Tävlingen anordnas av Jämtlands gymnasium på Wargentinskolan i centrala Östersund sedan 2010. I år hörsammade 158 elever från Sundsvall till Trondheim kallelsen och formerade sig i 33 lag för att, under 24 timmar, ta fram den bästa affärsidén utifrån förutbestämda "case".

Elever från den norska gymnasieskolan Tora Storm har varit med och tävla samtliga sex år men aldrig tidigare vunnit. I år hade det vinnande laget valt att jobba med en affärsidé kring utvecklingen av Mittmedias gratistidning 100 procent Östersund.

Med ett personligt nyhetsflöde, kringarrangemang, egen telefonapplikation och med reklamsamarbeten vill norskorna locka fler jämtländska ungdomar att läsa gratistidningar.

– Jag tror vi vann förstapriset i tävlingen för att vi är engagerade, säger Charlotte Kvande Hay.

Vad prispengarna på 10 000 kronor ska användas till var de fyra norskorna inte helt på det klara med.

– Men det må bli något förnuftigt, säger Nora Utseth.

Läs även:

Drakarna har enats

Tävlar om bästa affärsplan på 24 timmar

Deras uppfinning tillverkas i Kina

Mer läsning

Annons