Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya förskoleavdelningar öppnas

Trots att barngrupperna utökas behövs fler förskoleplatser kommande år.
Nästa år ska åtta–nio nya avdelningar öppnas.

Annons

Ett förslag är att bygga ut den äldsta kommunala förskolan i Östersund, Balders Hage, med en avdelning. Just nu finns tre avdelningar på förskolan.

Ytterligare två avdelningar skulle kunna skapas på Körfältsskolan med en del ombyggnationer, enligt tjänstemännen vid barn- och utbildningsförvaltningen. En avdelning skulle ersätta någon enavdelningsförskola som i så fall stängas.

Det här ger två nya avdelningar som täcker behovet i centrala stan.

I Brunflo planeras för att öppna en ny avdelning på Sörgårdsskolan i januari 2010. Den skulle egentligen ha startats i höst, men skjuts upp till nästa år.

– Fyra avdelningar behövs ytterligare på Frösön. Vi jobbar mot en nybyggnad i Valla, men inget är klart ännu, säger Ingela Ferm, barn- och utbildningsförvaltningen.

I Lillsjöhögen och Marieby behöver förskolorna planeras om på grund av ombyggnader av köken, vilket förvaltningen lagt in som nya avdelningar i budgeten.

Förskolekök måste byggas om på flera ställen. Det är nya krav på kökens standard som kräver åtgärder.

De nya investeringarna gör att barn- och utbildningsnämnden kommer att få ökade hyreskostnader på 5,3 miljoner kronor från 2010. Den summan begär nämnden som utökade anslag av kommunfullmäktige.

 

Mer läsning

Annons