Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt vandrarhem på gång i Östersund

Antalet skolresor växer och nu planerar Östersund Multi Challenge att bygga ett eget vandrarhem i direkt anslutning äventyrshuset.

Annons

Det är i NNP Maskins gamla kontorslokaler intill som ett vandrarhem med 35–40 platser planeras. I dag används lokalerna till kontor och företagshotell, men graden av nyttjande är låg.

– Vi får allt flera skolklasser som kommer hit och vi har därför behov av mer boende, säger vd Jan Målberg.

– Har vi haft en skolklass från exempelvis Åsele, så då kommer det ytterligare tre–fyra klasser nästa gång. Skolresorna har i år ökat med minst 70–80 procent.

Det är främst två–tre dagars skolresor till Östersund som ökar, och den stora månaden är maj, men även början av juni och i september kommer allt fler skolklasser. Grannlänen från Lappland ner till Dalarna är tillsammans med Tröndelag och Nordnorge är de mest frekventa besökarna.

– Vi säljer in paket till skolorna med oss, Storsjöbadet, bowlinghallen, Moose Garden och andra, men det är trist att kommunen lägger ner äventyrsbanan på Frösöberget.

– Vi tror att lågkonjunkturen kommer att gynna den inhemska turismen och att det kan bli ett riktigt lyft för oss i sommar. Bygglovet ligger klart och hur stor kostnaden blir beror på vilka åtgärder som behövs, men vi räknar med att vi ska kunna bli klara till i höst säger Jan Målberg.

Mer läsning

Annons