Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖFK:s Ronald Mukiibi förlänger säsongen med landslagsspel i Uganda: "Det blir en upplevelse"

Det blev ingen vila för Ronald Mukiibi direkt efter den långa allsvenska säsongen. Han har kallats till landslagssamling med Uganda.
– Det här är något man inte missar, säger ÖFK-backen.

Annons

Här ser och hör du Ronald Mukiibi från vår livesändning efter ÖFK:s match mot Gefle:

Raden av landslagsspelare i ÖFK har växt sig lång under den allsvenska premiärsäsongen. Alex Dyer i Montserrat, Fouad Bachirou i Komorerna, Walid Atta i Etiopien, Ken Sema i svenska OS-laget, Brwa Nouri i Irak, där han gjorde debut samtidigt som ÖFK spelade avslutningsmatchen mot Gefle – och nu Ronald Mukiibi i Uganda.

ÖFK-backen blev i förra veckan kallad till landslagssamlingen, och blev lite överraskad.

– Det var inte helt ur det blå, för tränaren hörde av sig några dagar innan. Men det gick fort och var lite kort varsel, säger Ronald Mukiibi.

Att få chansen i Ugandas landslag är inget den Göteborgsuppväxta 25-åringen haft i tankarna innan.

– Mina föräldrar är ju från Uganda, så jag visste bara att chansen fanns på så sätt, säger Ronald Mukiibi.

En träningslandskamp mot Zambia på tisdag och VM-kval mot Kongo-Brazzaville lördag står på programmet för Uganda. Ett starkt landslag som öppnade VM-kvalet med 0–0 borta mot förre ÖFK-spelaren David Accams Ghana.

– Jag åker ner till Kampala i Uganda på måndagen och får bekanta mig med spelarna, tränarna och kulturen, sedan får vi se hur kroppen mår och om det blir något spel, säger Ronald Mukiibi, som ser det som en rolig bonus som förlängning på säsongen oavsett:

– Det blir en upplevelse. Jag ska åka dit och njuta nu när jag blivit kallad. Det är inte så många som får chansen att spela i ett landslag, säger Ronald Mukiibi.

ÖFK-backen Ronald Mukiibi vinner en duell mot mot Gefles Dioh Williams under sista omgången i allsvenskan på Jämtkraft Arena. Det blev förlust för Mukiibi och ÖFK, men han kan glädja sig åt en chans med Ugandas landslag i stället.

Mot slutet av ÖFK:s avslutningsmatch i allsvenskan hemma mot Gefle såg dock landslagschansen ut att ryka. Ronald Mukiibi blev liggande på planen, hjälptes av och byttes ut.

Men själv hade inga sådana tankar:

– Nej, jag var bara orolig för att jag fick rejäl kramp i framsidan låret och bollen var inte ute och matchen inte slut. Jag kan inte tänka på Uganda när jag är inne i matchen här, säger Ronald Mukiibi, som också var inne på att fortsätta först:

– Krampen släppte, men de hade redan förberett bytet, så det var kanske lika bra att inte chansa med det. Det var liknande som jag kände innan jag fick min bristning i låret, säger Ronald Mukiibi, som då missade ett antal matcher i den fina debutsäsongen i allsvenskan.

– En lärorik säsong, med både med- och motgångar. Jag känner att jag utvecklats från förra året och det är ju det man strävar efter. Och jag kommer inte sluta lära mig heller. Nu har jag känt på allsvenskan, så det är bara att jobba ännu hårdare och sikta ännu högre för att bli så bra som möjligt, säger Ronald Mukiibi, som har fortsatt kontrakt med ÖFK:

– Jag kommer tillbaka, lovar Ronald Mukiibi, landslagsspelare i Uganda.

Mer att läsa och se efter ÖFK:s säsongfinal i allsvenskan:

Klart: ÖFK ställs mot Hammarby i Svenska cupen

Kapten Dyer om flyttryktena: "Det måste vara något stort för att lämna ÖFK"

Här är alla spelarna i ÖFK:s trupp under den historiska debutsäsongen i allsvenskan

Östersunds FK showar vidare – här är statistiken du inte vill missa om premiärsäsongen i allsvenskan

Saman Ghoddos nådde sin målsättning på tio mål: "Jag hoppas på fler nästa säsong"

Hans Andersson: Härlig början, trist slut – men ÖFK får ändå toppbetyg

Energifyllt Gefle sänkte ÖFK i målglad säsongsavslutning

Många låga betyg efter den tunga ÖFK-förlusten mot Gefle

Här gör Saman Ghoddos ÖFK:s sista mål för säsongen – reducerar i slutminuterna mot Gefle

Efter tunga starten – här reducerar lagkapten Dyer för ÖFK

Mer läsning