Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orden skänkte 10 000 kronor till Sjöräddningssällskapet

I början av december kunde ordenssällskapet Odd fellow i Jämtland lämna över en check på 10 000 kronor till Sjöräddningssällskapet RS Storsjön som nyligen blivit en ackrediterad räddningsstation i Storsjön.

Annons

Odd fellow är en sluten order som verkar i hela landet. Orden arbetar bland annat med att hjälpa nödställda och en stor del av verksamheten är att skänka välgörenhetsbidrag. En av logerna i Jämtland Brödraloge 159 Jamtaland har genom medlemsavgifter samlat in 10 000 kronor som skänkts till sjöräddarna i RS Storsjön.

– Vi har tidigare skänkt pengar till bland annat Fjällräddningen, Kvinnojouren och Bassestiftelsen, berättar Tobias Pettersson som är ordförande, eller som orden kallar det övermästare, i logen Jamtaland.

Logen har följt RS Storsjöns väg från att vara en projektstation till att bli en ackrediterad räddningsstation, godkänd av Sjöräddningssällskapet. I början av november kom godkännandet som innebär att räddningsstationen nu kan rycka ut om det kommer larm från Räddningstjänsten eller SOS Alarm.

Undermästare i Brödralogen 159 Jamtaland inom Odd fellow Ulf Jonsson lämnar över checken på 10 000 kronor till RS Storsjöns stationsansvarig Peter Allansson.

Peter Allansson är stationsansvarig i Östersund och berättar att bidraget betyder mycket för räddningsstationen.

– Bidraget går till den nationella verksamheten men det underlättar för oss lokalt att just vi har fått bidrag om vi vill ha pengar för att bygga en sjöbod eller köpa utrustning till vår verksamhet, säger Peter Allansson.

Mer läsning

Annons