Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osterman i konkurs – nytt bolag startar på Frösön

/

Osterman Helicopter i Östersund AB har gått i konkurs. Konkursen kommer bara tio månader efter den förra konkursen, när bolaget hette Osterman Helicopter i Göteborg AB.

Samtidigt är tre tidigare anställda på väg att starta nytt helikopterbolag på Frösön.

Annons

Helikopterbolaget hade sina baser i Göteborg och Östersund och totalt har det funnits tio helikoptrar, varav tre–fyra som mest har varit stationerade i Östersund.

– I Östersund har det varit tre anställda på heltid plus folk som hyrts in när det har behövts, säger Stefan Larsson, före detta marknadschef och anställd i tolv år i bolaget.

Stefan Larsson bedömer att bolaget har cirka 4–5 miljoner kronor i skulder till olika leverantörer, men inte så mycket skulder här i länet. Möjligen att Diös som äger hangaren i Göviken kan ha en kvartshyra att fordra.

– Senaste veckorna har vi packat ihop all Osterman-utrustning i Östersund och den sista Schenkerbilen gick ner till Göteborg i onsdags.

Flottan reducerades för en vecka sedan, och strax före konkursen i förrgår fanns det bara fyra helikoptrar kvar i bolaget. Heliair har tagit över tre av Ostermans helikoptrar och uppger att de kommer att öka sin verksamhet i Göteborgsregionen.

Ostermans affärer beskrivs som trassliga efter den förra konkursen i november förra året.

– Osterman hade bra kontrakt med försvaret för fyra maskiner, men när kontraket sades upp i somras, så kunde det bara gå åt ett håll. Eftersom bolaget satt fast med dyra leasingmaskiner, säger Stefan Larsson.

Personalen i Östersund är nu i full gång att starta eget via sitt bolag – Heli Holding. Basen kommer att finnas på Frösö Park och det som var F 4.

– Vi kände på oss vart det lutade, och vi har i dag en helikopter och i nästa vecka kommer ytterligare en maskin. Det kommer på så vis att finns två flygbolag i Jämtland även i fortsättningen, säger Stefan Larsson.

Mer läsning

Annons