Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund baskets ekonomi är fortsatt ansträngd – skulden 200 000 kronor

Ifjol stod Östersunds dambasketlag på ruinens brant. Då räddades föreningen av 300 000 kronor i kommunalt bidrag. Ett år senare haltar fortfarande ekonomin.

Annons

– Vi har inte lyckats städa bort alla våra skulder ännu, men med den avbetalningsplan som nu upprättats mellan Östersund basket och kommunen hoppas vi kunna räta upp situationen under 2018, kommenterar klubbordföranden Bosse Svensson.

Taylor Wurtz var Östersund baskets stora stjärna under förra säsongen då föreningen kämpade för sin överlevnad. Ekonomin är fortsatt väldigt ansträngd.

Vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde i veckan fanns Östersund baskets ekonomi på agendan. Det handlade om en amorteringsplan av förfallna hyresfakturor motsvarande 198 619 kronor. Inklusive åtta procents ränta blir skulden på årsbasis 215 000 kronor räknat på amortering en gång i månaden under 2018. Nämnden godkände amorteringsplanen.

– En förening blev två under sensommaren. Vi skiljde på bredd- och ungdomsdelen och på elitverksamheten i Östersund basket där damerna spelar i näst högsta ligan. Det föll på vår lott att överta hyresskulderna, berättar Bosse Svensson, som är ordförande för damföreningens elitlag.

Har ni även fler obetalda fakturor vid sidan om skulden till kommunen?

– Nej, vi har arbetat väldigt seriöst med detta sedan vi fick det första kommunala bidraget i slutet av förra året. Uppstädningen av ekonomin har skett successivt och nu är det vår förhoppning att vi inför 2018 kan gå in i ett nytt verksamhetsår och klara både verksamheten och att betala av den återstående skulden, slutar Bosse Svensson.

Läs även: Två härjedalingar röstade mot det egna partiet för att bevara Bussgods

Läs även: Hårda ord i kommunfullmäktige när budgeten fastställdes

Läs också: ÖFK:s glädjebesked – tuffingen tillbaka efter skadan: "Europa League, här kommer jag"

Mer läsning

Annons