Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersunds skidstadion kan belönas för god tillgänglighet

Stiftelsen Design for all har nominerat Östersunds skidstadion till utmärkelsen best practice i tillgänglighetsanpassning.

Annons

I år på stiftelsen Design for all:s prisceremoni kan Östersunds kommun bli uppkallade på scenen för att ta emot pris för sitt arbete med att tillgänglighetsanpassa Östersunds skidstadion, enligt kommunens hemsida.

En rad strategiskt placerade rullstolsramper omnämns som utmärkande för stadion. En mer skid-specifik tillgänglighetsanpassning är ett höj och sänkbart vallabord som underlättar vallandet för personer som sitter i rullstol.

– Det är jätteroligt att arbetet med tillgängligheten på skidstadion uppmärksammas. Alla invånare ska kunna använda och njuta av anläggningen och ha möjlighet att komma och ta del av de evenemang som arrangeras där, säger Helene Olsson Sandal, tillgänglighetsstrateg på Östersunds kommun.

Östersunds kommun har nu chansen att bli en av fem vinnare till utmärkelsen och datum för prisceremonin är ännu inte satt. För två år sedan fick kommunen ett särskilt omnämnande i samma kategori som skidstadion nu är nominerad.

Mer läsning

Annons