Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 500 förare fick nykterheten kontrollerad under onsdagen – så gick det

Mellan den 12 och 18 mars har polisen en nationell trafikvecka över hela landet med huvudsyfte att uppmärksamma faran med att köra onykter eller påverkad. Under veckan ska man vara mer synliga i trafiken och göra nykterhetskontroller på de platser och tider det finns chans att förhindra påverkade förare från att köra. Runt om i Östersund utförde polisen nykterhetskontroller på över 500 förare under onsdagen.

Annons

Läs också: Nationell trafikvecka för polisen – så kan du hjälpa polisen i arbetet

På onsdagsmorgonen utförde polisen en kontroll i Sandviken på Annersia mellan klockan 06.45 och 08.35. Där kontrollerades 218 förare och samtliga var nyktra. En förare rapporterades däremot för vårdslöshet i trafik då föraren inte skrapat rutorna fria från snö och is.

Några timmar senare kontrollerades 184 förare längs Hagvägen i Östersund mellan klockan 10.05 och 11.40. Där klarade sig samtliga förare utan anmärkning.

Under onsdagseftermiddagen utförde polisen en nykterhetskontroll i Optand på länsväg 605 mellan klockan 13.10 och 14.30. Där kontrollerades 102 förare och samtliga var nyktra. Två förare fick däremot föreläggande om besiktning på grund av brister och en förare bötfälldes för att ha framfört en bil med körförbud samt en fick böter för att inte ha använt bilbälte.

Mer läsning

Annons