Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piteåfirma bygger studentbostäder i Östersund

Det blev Lindbäcks Bygg AB i Piteå som får bygget av 40 studentbostäder åt Östersundsbostäder.

Annons

– Sex stycken anbud kom in och anbuden låg mellan 12 och 18 miljoner kronor, men bara ett kom från länet och inget från något av länets husföretag. Det var lite överraskande för jag hade åtminstone förväntat att något av husföretagen skulle lämna anbud, säger vd Bengt Rådman, Östersundsbostäder AB.

Piteåföretaget Lindbäcks Bygg AB , som vanligtvis bygger flerfamiljshus, skolor och hotell , hade lägst anbud med cirka 12 miljoner kronor.

– Vi valde att köpa i stället för att hyra för att vi tror att det är en bättre affär att köpa, och det känns som vi får rätt mycket för pengarna. Vi har bygglov i fem år för de tillfälliga studentbostäderna, och de går ju flytta därefter.

De 40 studentbostäderna byggs på A 4 Campus på tomten mellan gamla A 4-restaurangen och Genvägen. Bygget kommer att gå rekordsnabbt för redan i månadsskiftet juni – juli kommer modulerna till det första loftgångshuset.

– Vi fick jobbet för tre veckor sedan och redan nästa vecka börjar vi med grundläggning i Östersund. I övrigt byggs modulerna klara i Piteåfabriken, där allt från mattläggning till målning görs. Det är bara hopdockning av modulerna, loftgång och taket som sätts på plats i Östersund, säger projektledaren Börje Larsson, vid Lindbäcks bygg AB.

Det första huset ska upp före semestern och blir inflyttningsklart 27 augusti och det andra blir klart 11 september.

Varje lägenhet är på 25 kvadratmeter och har eget pentry och toalett med dusch. Medan lokaler för tvättstuga kommer att hyras av A 4 Campus. Vad hyran blir för studenterna är inte klar än, men i nästa vecka kommer att hyran att förhandlas.

– Det här har gått fort och enkelt tack vare att A 4 Campus och Mittuniversitet varit så tillmötesgående, och att all infrastruktur som el, vatten och avlopp samt fjärrvärme redan fanns på plats, säger Bengt Rådman.

Mer läsning

Annons