Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Postnord lovar: Vi gör ett nytt försök

– Ojojoj, nu igen.
Postnords produktionsområdeschef inne i Östersund Hans Bergander känner väl till problematiken i de berörda byarna.

Annons

– För sju-åtta år sedan var frågan upp senast. Då föll den på en lösning som skulle kräva ytterligare resurser vilket i sin tur skulle innebära fördyringar och av det skälet gjordes inga förändringar då, minns Bergander.

Läs även: Byarna som tröttnat på post från fel kommun

Postnords produktionsområdeschef inne i Östersund  Hans Bergander känner väl till problematiken i de berörda byarna. Och han stänger inte dörren för nya lösningar.

Samtidigt säger han att det finns fler byar som ligger i gränstrakterna mellan olika kommungränser som upplever samma situation som de nu aktuella byarna. Boende i Fåker exempelvis, som tillhör Östersaunds kommun, får posten utburen från Svenstavik.

Men Hans Bergander är inte främmande för att pröva ärendet igen vad gäller byarna Storbränna, Munkflohögen och Knutbränna.

– Mycket har hänt sen sist. Vi ser över och ändrar linjerna för våra lantbrevbärare så gott som varje år. Nu är det inte annat än att vi får göra en ny kontroll vad gäller de berörda byarna, säger Bergander men med förbehållet:

– Det får inte innebära några fördyrningar. I sådana fall måste det skjutas til pengar via skattemedel och det tror jag ingen är villig att bidra med, menar Bergander.

Om Postnord ska ta upp frågan igen måste det ske efter en framställan från Östersunds kommun.

– Byborna själva kan inte komma in med en sådan framställan. Däremot måste kommunens framställan vara väl grundad i byarna, exempelvis genom namnunderskrifter, säger Bergander som inte stänger dörren för nya lösningar.

Theo är en av Sveriges yngsta företagare

Tvisten i Ottsjön – båda har nog rätt

Mer läsning

Annons