Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga övernattade i Östersund förra året

Östersund noterade förra året det högsta antalet kommersiella gästnätter sedan mätningarna startade 2008. Den största ökningen står de inhemska resenärerna för.

Annons

Enligt Destination Östersund har det aldrig tidigare gjorts så många kommersiella övernattningar i staden som under 2016. Hela 411 050 gästnätter noterades, en ökning med 4 % i jämförelse med föregående år.

– Det är glädjande att se att Östersund fortsätter vara attraktivt. Det är framför allt den svenska marknaden som står för ökningen, totalt 16 % på hela året. Delvis ser vi en ökning av affärsresenärer, en annan bidragande orsak är det starka evenemangs- och nöjesutbud som Östersund haft, vilket lockat fler svenska besökare, säger Anette Tandberg, VD för Destination Östersund i ett pressmeddelande.

En fjärdedel av alla övernattningar på hotell, vandrarhem och på campingar och stugbyar står norrmännen för, vilket gläder Annette Tandberg.

– 2015 lyckades vi vända den negativa trenden på den vikande norska marknaden. Det är därför glädjande att se att vi lyckats behålla nivåerna från ifjol. Norge är en prioriterad marknad där det är viktigt att vi fortsätter satsa, likväl som det är viktigt att fortsätta stärka besöksanledningar till destinationen året om.

I riket som helhet ökade antalet gästnätter med 3 % år 2016.

Mer läsning

Annons