Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhällstjänst efter att ha misshandlat en man så att han fick hjärnblödningar

Efter att ha fått handen nerkissad misshandlade han en man så att han fick blödningar i hjärnan. Vid ett anat tillfälle misshandlade han en taxichaufför när han nekades skjuts.

Annons

23-åringen från Östersund har dömts för en rad olika våldsbrott.  I november förra året var han på Vemdalsskalets hotell. Vid urinoaren blev han nerkissad på handen av en annan man. 23-åringen ville att han skulle betala en taxiresa så att kunde åka och byta kläder. När han nekade slog 23-åringen till honom så att han fick allvarliga skador. Han fick blödningar i hjärnan, käken bröts av och en kindtand slogs ut. Efteråt har han fåt nedsatt luktsinne.
I maj förra året var 23-åringen inblandad i nästa händelse i Östersund. Han satte sig i en taxi som inte stod längst fram i kön. När chauffören sa åt honom att ta taxin som stod längst fram blev 23-åringen rasande, betedde sig illa och gick därifrån. Chauffören sa åt sina kollegor att inte köra honom. När 23-åringen satt sig i en annan bil nekades han därför skjuts. Han blev återigen vansinnig och spottade taxiföraren i ansiktet. Han gick ut ur bilen och bråkade med de andra taxichaufförerna. 23-åringen knuffade han först en av förarna och slog sedan till honom så att läppen sprack.
Nu har 23-åringen dömts till 100 timmars samhällstjänst. Om han dömts till fängelse så skulle han ha dömts till tre månaders fängelse.

Mer läsning

Annons