Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semester på hemmaplan allt vanligare

/
  • Anna Olofsson är receptionsansvarig på Östersunds Camping och ska semestra i Sverige i sommar:– Sommarens bokningar har inte riktigt kommit igång än, men jag har hört att det kan bli så i sommar. Att folk semestrar hemma. Jag har pratat med campingar som ligger mer söderut och de har gott om bokningar redan. Det verkar som om både norrmän och danskar gärna bokar campingplatser på västkusten och ser till att betala allt så snabbt som möjligt medan kronan fortfarande är låg. Jag tror att folk är medvetna om valuta än vad de var innan.
  • Ulla Englund fördelar sin semester mellan utlandet och hemmet:– Jag tänkte hinna med båda delarna. En vecka utomlands, sen ska jag jobba lite till och sedan blir det ett par lediga veckor här hemma. Det är skönt att komma bort och det är skönt att vara hemma.Det finansiella läget påverkar inte hennes semesterplaner:– Nej, jag är så pass till åren kommen att jag skiter i det.
  • Jamshid Nakhid jobbar på Länsbiblioteket i Östersund och tänker inte åka utomlands på sin semester:– Jag har inte planerat så mycket, men jag tycker att det är allra bäst här i Sverige. Det är bra mat, ren och fin natur. Man behöver inte åka utomlands för att ha en bra semester, jag kanske åker till Stockholm och Malmö. Sen kan det bli ett par dagar i Köpenhamn, men då bor jag i Malmö.

Semester på hemmaplan har blivit otroligt modernt i samband med det rådande finansläget. Hemester är den nya sommartrenden och enligt en nyligen genomförd undersökning så semestrar mer än vad tredje jämtlänning hemma i sommar.

Annons

Mer läsning

Annons