Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolungdomar blev bestulna under klassresa

När ungdomarna från Lit hade roligt på Liseberg slog tjuvarna till.
De stal allt av värde.
– Min son har bara kvar de kläder han går i, berättar en förälder.

Annons

I ett och ett halvt år har ungdomarna och föräldrarna på Hårkan och Treälvsskolan i Lit samlat till klassresan. Niondeklassarna hade laddat för en fantastisk helg i Göteborg när de i onsdags satte sig på tåget i Östersund.

Efter att de hade lämnat och låst in alla sina saker på Majornas vuxengymnasium drog de i väg till Liseberg.

Efter bara en halvtimme mådde en av tjejerna dåligt och en förälder åkte tillbaka med henne till inackorderingen på vuxengymnasiet. Det var en tragisk syn som mötet dem.

Någon eller några hade brutit upp dörren till den sal de skulle bo i. Sedan hade tjuvarna gått igenom allt och tagit med sig allt av värde.

– De tog allt som ungdomarna hade med sig. Bland annat datorer, hårddiskar, Ipods och telefoner. De grät och skrek under kvällen och det känns förstås för jävligt för dem att bli drabbad så här. En del har mist saker för stora summor, säger en pappa.

På lördag kväll är de tillbaka i Jämtland efter klassresan som blev en mardrömsresa.

– Man måste ju varna andra nu. Det är tydligen stöldligor som jobbar i Göteborg och de som snart ska åka till Gothia Cup måste se upp. Att det inte fanns någon vakt utanför inackorderingen är lite märkligt. Men det gäller väl att tjäna så mycket pengar som möjligt. Naturligtvis visste tjuvarna att det var obevakat, säger en förälder.

Mer läsning

Annons