Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle dansa på Östersundskrog – blev nedslagen

En 27-årig man döms för att ha slagit till en man på dansgolvet på en krog i Östersund. Han slipper dock fängelse eftersom mannen provocerat honom.

Annons

Misshandeln skedde på en krog i Östersund i oktober 2016. Den slagne mannen gick upp för att dansa med en kvinna som redan var på dansgolvet med 27-åringen. När kvinnan inte ville dansa började mannen och 27-åringen argumentera. När mannen sa att han skulle ta med kvinnan ut och ha sex med henne blev 27-åringen förbannad. Han slog till mannen med knytnäven så att denne började blöda.

Tingsrätten i Östersund finner det klarlagt att 27-åringen är skyldig till misshandel. Men när det gäller påföljden tar rätten med i bedömningen att den slagne mannen var oförskämd och provocerande. Därför dömer tingsrätten 27-åringen inte till fängelse utan till villkorlig dom samt att betala 80 dagsböter à 170 kronor. Totalt 13 600 kronor

Tingsrätten beslutar att mannen ska stå för kostnaden för advokatkostnaden som är 3 100 kronor eftersom han har ekonomiska möjligheter till det.

Östersunds tingsrätt.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon? Ladda ner här:

ÖP:s iPhone-app eller  ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app eller  LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons