Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialchefen kan inte se något brott

– Vi kan inte se att vi har gjort något brottsligt i det här. Den polisutredning som görs får visa om det skett något otillbörligt eller inte, säger Dan Osterling.

Annons

Socialchef Dan Osterling ser allvarligt på att de polisanmälts.

– I det här fallet vet vi egentligen inte riktigt vad polisanmälan avser.

– Det förekommer inte så ofta. Men de fall jag kan erinra mig om, har skrivits av ganska snabbt av åklagaren, säger Dan Osterling.

Han lyfter fram att tjänstemännen som arbetar med utredningar, alltid informerar om att det går att klaga till länsstyrelsen på hanteringen av sitt ärende.

– Grundbulten i lagstiftningen är att det ska vara sakligt och opartiskt. Det är ju vår utgångspunkt också, sedan är det inte alltid, i varierande grad, så lätt att värdera olika uppgifter.

Han berättar att socialhandläggarna alltid försöker se till att möta föräldrarna för att kunna föra en bra dialog. Han menar att en skriftlig dialog blir mer fyrkantig och att de även försöker använda telefon för att få kontakt mer parterna.

– Det blir väldigt besvärligt, när det blir på det här viset, att man inte vill träffa oss alls.

menar att det här ärendet varit otroligt komplext.

– Vi har försökt att möta det på olika sätt och vi kan väl också naturligtvis vara självkritiska, kunde vi ha gjort på annat sätt? Kunde vi ha använt kvinnojouren i en annan roll i det här? Vi har nog försökt efter bästa förmåga, men det går alltid att göra bättre.

Mer läsning

Annons