Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vite på 500 000 väntar Östersunds kommun om inte åtgärder sätts in för skolelev

Skolinspektionen har gett Östersunds kommun till slutet av april på sig att vidta åtgärder för en elev som slutat gå till skolan.

Annons

Skolinspektionen har utfärdat ett vite på 500 000 kronor som Östersunds kommun kan bli tvungen att betala i slutet av april. För att slippa vitet måste Skolinspektionen anse att kommunen gjort allt i sin makt för att få en elev som slutat gå till skolan att komma tillbaka.

– Vi kan konstatera att våra insatser inte lett till att eleven kan fullgöra sin skolgång och det är ett misslyckande, säger Annika Källgård som är förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen.

Kommunen ska nu se över sina insatser hittills i just det här ärendet och utvärdera vad mer som kan göras. Utöver det ska kommunen också se över sina rutiner för att undersöka hur liknande situationer kan förhindras i framtiden.

– Eleven går ju inte i skolan och så ska det inte vara. Men om skolinspektionen anser att vi gjort allt vi kan och vi slipper vitet så är vi ju så klart inte nöjda med det. Utan vi vill att eleven ska komma tillbaka till skolan, säger Annika Källgård.

Mer läsning

Annons