Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 18 miljoner i byggbonus till tre kommuner i Jämtlands län

Krokoms kommun, Åre kommun och Östersunds kommun får totalt 18 187 821 kronor från regeringens byggbonus som i år uppgår till 1,8 miljarder kronor.

Annons

Det är 199 kommuner i landet som delar på stödet från regeringen. I Jämtlands län är det alltså Krokom, Åre och Östersund som får ta del av bonusen. De tre kommunerna har gemensamt gett startbesked för 790 nya bostäder i länet för perioden 1 augusti 2016 till 1 augusti 2017.

Bostadsminister Peter Eriksson (MP). Foto: Izabell Nordfjell, TT.

Krokoms kommun har ansökt om bidraget för 44 bostäder, Åre kommun för 330 bostäder och Östersunds kommun för 416 bostäder.

– De jämtländska kommunerna är aktiva och bygger bostäder. Intresset ökar kraftigt för regeringens byggbonus och det är tydligt att den bidrar till att få upp byggandet på kommunernas agenda. Nu gäller det att vi lyckas hålla i ett högt bostadsbyggande de kommande åren, skriver bostadsminister Peter Eriksson (MP) i ett pressmeddelande.

Den statliga byggbonusen är ett bidrag som regeringen började dela ut förra året då 1,85 miljarder kronor beviljades till 111 kommuner. I år delas en summa på 1,8 miljarder ut och sedan kommer summan att uppgå till 1,3 miljarder kronor varje år.

För att få ta del av byggbonusen behöver en kommun ha en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning.

Mer läsning:

Villa i Krokom blev klickraket på Hemnet – näst mest klickad i Sverige

Undersökning: Lätt för studenter att hitta bostäder i Östersund

Så ska Åre åtgärda bristen på bostäder för äldre

Mer läsning

Annons