Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allmänhetens frågestund tillbaka

Allmänhetens frågestund under kommunfullmäktige i Ragunda är tillbaka. Elisabet Yngström klargjorde att socialdemokraterna kommer att styras i minoritet.

Annons

När kommunfullmäktige hölls på Anders Olofskolan i Hammarstrand i slutet av februari var allmänhetens frågestund plötsligt borttaget från dagordningen. Många reagerade på att den tagits bort och menade att det var odemokratiskt. Presidiet å sin sida tyckte att frågestunden blivit för yvigt.

Men nu var den alltså tillbaka igen.

Kommunalrådet Elisabet Yngström (s) fick tuffa frågor om hur Ragunda ska styras. För en tid sedan sa både centern och socialdemokraterna upp sitt samarbete och berättade att de ställt sina platser till förfogande. Men inga skriftliga avsägelser lämnades in. Nu förklarade Yngström att socialdemokraterna ska styra i minoritet.

– Det blev inga nya konstellationer. Därför får vi styra i minoritet, förklarade hon.

Hon fick också frågor om hur rekryteringen av en ny ekonomichef går. Nyligen sa den tidigare ekonomichefen Martin Rollén upp sig i protes mot hur politiker sköter ekonomin.

– Vi ska rekrytera en ny ekonomichef. Den processen tar sin tid, sa Yngström.

Vidare informerades kommunfullmäktige att en konsult har anlitats för att se över vårdkedjan i Ragunda.

– Konsulten ska ge förslag på åtgärder för att komma åt de skenande kostnaderna, berättade tjänstemannen Urban Dahlgren.

Det är stora och viktiga frågor som ska tas upp den närmsta tiden inom vården i Ragunda- Bland annat ska Strandliden försvinna och ett nytt bygge med vårdplatser ska byggas.

Mer läsning

Annons