Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomichefen i Ragunda hoppar av – vill inte uppge varför

Ragunda kommun står nu inför ännu en chefsrekrytering. Ekonomichefen Therese Östlin-Dahlgren lämnar sin tjänst och återgår till den privata sektorn. Hon lämnar sin tjänst 15 mars.

Annons

Vad som är orsaken till hennes avhopp vill hon inte närmare gå in på, men medger att hon inte alltid fått gehör för den ekonomiska information hon lämnat till politikerna.

– Min uppgift som ekonomichef har ju varit att informera politikerna i ekonomiska frågor inför beslut. En del har lyssnat och tagit till sig informationen, andra inte. Närmare än så vill jag i media inte kommentera mitt beslut att säga upp mig, säger Therese Östlin-Dahlgren.

FÖR DIG SOM ÄR PLUS-KUND: Kommunalrådet och Bo Bergström kommenterar ekonomichefens plötsliga avhopp

Therese Östlin-Dahlgren.

• Som du ser det, vilken är den största ekonomiskautmaningen Ragunda kommun står inför?

– Vi är ju en kommun som består av tre delar, Stugun, Hammarstrand och Bispgården. Ibland kan jag uppleva att det råder en dragkamp mellan de olika delarna. En stor utmaning är därför att hantera den situationen.

Therese Östlin-Dahlgren har efter kommunens omorganisation det senaste året varit ekonomichef. Hon var dessförinnan ekonomiansvarig. Innan hon anställdes av Ragunda kommun var hon ekonomichef i ett privat företag i Bispgården. Det är också till ett privatföretag i kommunen hon nu återvänder.

– I det privata näringslivet är det kortare beslutsvägar än i offentlig verksamhet. Det passar mig nog bättre, säger hon.

Therese Östlin-Dahlgren har tre månadersuppsägning i kommunen, men kommer att stanna kvar i tjänst som ekonomichef till15 mars.

– Då hinner vi klara av bokslutet. Jag vill inte sätta mina arbetskamrater i klistret och sluta innan det är klart, förklarar hon.

LÄS ÄVEN: Hård kritik mot turistsatsning i Ragunda – politikerna har inte haft koll på pengarna

Mer läsning

Annons