Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård kritik mot samhällsbyggnadsförvaltningen i Ragunda kommun: "Det saknas ordning och reda"

Bristande styrning och ledning samt ett stort behov av en omstart. Kritiken är hård i den översyn av samhällsbyggnadsförvaltningen i Ragunda som gjorts av revisionsföretaget KPMG.
– De enheter som ingår i översynen har stora behov av omstrukturering. Det saknas ordning och reda i nuvarande verksamhet, fastslås i rapporten.

Annons

Den översiktliga utredning som nu gjorts har beställts av kommunledningen i Ragunda och har omfattat fastighetsenheten samt enheten för vatten, avlopp och renhållning. Samtliga sorterar under samhällsbyggnadsförvaltningen.

Det är en föga upplyftande bild som ges i rapporten som mynnar ut i en rad förslag på nödvändiga förbättringsåtgärder med en omstart som genomgående tema.

– För att lyckas måste omstruktureringen ske under ordnade och styrda former. Ett stort antal aktiviteter måste genomföras, betonas i rapporten.

Enligt den granskning som nu presenterats för kommunstyrelsen och den berörda förvaltningen är behovet av struktur, ordning och reda mycket stort.

Man behöver bland annat tydliggöra regelverk i stort och smått, tydliggöra uppdragen och införa en tydlig styrning styrning av de olika verksamheterna.

– Man måste omedelbart stoppa den självgående verksamheten, konstateras i rapporten.

Begreppet ”självgående personal” uppges ha förekommit i samtliga intervjuer som gjorts under granskningen och anses vara en effekt av att det saknas styrning och ledning inom förvaltningen.

– Vi har även uppmärksammat att det brister i uppföljningen av politiska beslut. Beslut är fattade men inte verkställda, påpekas vidare i rapporten.När det gäller fastighetsenheten är kritiken omfattande.

– Styrningen och ledningen av enheten brister. Det saknas arbets-/planeringslistor och det finns ingen arbetsledning ute på fältet. Medarbetare anser sig själva ha frihet att genomföra arbetet enligt eget omdöme. Hos delar av personalen finns beteenden och attityder som inte hör hemma i en professionell organisation, påpekas i rapporten.

Inom enheten för vatten, avlopp och renhållning konstateras att det visserligen finns arbetsledning ute på fältet, men att personalen ändå är att betrakta som självgående. Ett eftersatt underhåll inom VA påtalas också.

Det övergripande ledarskapet i den granskade förvaltningen upplevs som svag. Ledarskapet måste synliggöras och struktureras.

– Fixarkulturen och självgående personal måste ersättas av ett mer strukturerat ledarskap där det blir självklart vem som ansvarar för vad, är en av de rekommendationer som ges.

Ett ökat kundfokus samt en sammanslagning av förvaltningsfastigheter och hyreshus är andra rekommenderade åtgärder.

Kommunen måste även avyttra fastigheter som inte behövs och upprätta underhållsplaner för fastigheter som blir kvar.

För att klara den behövliga omstruktureringen krävs även utbildning av personalen i flera nivåer och över flera år.

----

Läs mer:

Ragunda med flest skuldsatta bland unga vuxna i länet

Misstänkt inbrott i Ragunda – fönster krossat

För Plus-kunder och prenumeranter:

Risk för människors hälsa på äldreboende i Ragunda

Pusselmaraton i Hammarstrand för tålmodiga entusiaster

► För kunder: Nu kan du ta del av Plus på alla MittMedias 20 sajter

Mer läsning

Annons