Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I morgon går Anna Wahlgrens bohag under klubban

/

I morgon, onsdag, säljer Anna Wahlgren sina tillhörigheter i Gastsjön på en öppen auktion. Ragundaprofilen Per Bergvall är auktionist och Wahlgren är på plats och signerar böcker.

Annons

Det finns risk för att det kommer att bli trångt i Gastsjön i morgon kväll. När författaren och föreläsaren Anna Wahlgren ska sälja sina tillhörigheter på en öppen auktion lär det locka allt från auktionsrävar till allmänt nyfikna.

Efter 30 år i Jämtland lämnar Anna Wahlgren Gastsjön för att flytta till Indien, där hon spenderat mycket tid de senaste 20 åren.

– Anna har förberett allt själv, säger auktionisten Per Bergvall, som är övertygad över att det kommer att komma mycket folk.

– Folk är ju sådana, man är nyfiken, säger han.

Från klockan 15 kommer det att vara öppet för visning av det som ska auktioneras ut. Klockan 17 sätter auktionen i gång.

– Bland annat finns en mycket fin flygel av tyska märket Blüthner, ett montage av två järvar på en trädstam sticker också ut. Sedan är det mycket glasporslin, vanligt husgeråd, och en del av Annas kläder och skor, avslöjar Per Bergvall.

Han räknar med att auktionen kommer att ta mellan fyra och fem timmar. Anna Wahlgren kommer att vara hemma under auktionen, bland annat för att signera böcker.

Själva gården i Gastsjön, med fyra boningshus och knappt 18 hektar mark ligger ute för försäljning. Priset? Nästan 2 miljoner kronor.

Läs mer:

Anna Wahlgren:" Jag vill inte åldras i Sverige"

Mer läsning

Annons