Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda har snart en ny kommunchef

Regionchefen på Handelskammaren i Jämtland – Åke Ljusberg – har fått frågan om han vill bil ny kommunchef i Ragunda.

Annons

– Jag har fåt frågan om jag är intresserad. Och det är jag. Men allt är inne i en process – allt är ännu inte förhandlat och klart, säger Åke Ljusberg.
Tanken är att han ska arbeta på konsultbasis. Åke Ljusberg har tidigare varit kommundirektör i Bräcke kommun. Han har också varit länschef på Försäkringskassan i Östersund. Nu senast har han arbetat som chef på Handelskammaren i Jämtland.
– I julas bestämde jag mig för att bara jobba fram till i sommar och sedan gå i pension. Men sedan dök det här erbjudandet upp som jag inte kunde motstå, säger Åke Ljusberg.
• Är du inte rädd för turbulensen som varit i Ragunda?
– Nej, det är jag inte. Men jag vill inte uttala mig om hur jag ser på situationen i Ragunda innan allt är klart, säger han.
I december förra året presenterade kommunalrådet Elisabeth Yngström (S) ett förslag om en omorganisation, något som bland annat innebar i att hon meddelade kommundirektör Anders Andersson och ekonomichef Martin Rolén att de skulle varslas om uppsägning. Sedan dess har båda två slutat.
– Vi har alltid sagt att vi ska ha en övergripande chef. Vi håller just nu tittar över hela organisationen, säger Elisabet Yngström.
Det finns även planer på att skaffa en ny ekonomichef.
– Vi tittar på det också. Men ingenting är klart, säger hon.

Mer läsning

Annons