Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda räknar med överskott i nästa års budget

Nästa år räknar Ragunda kommun med att kunna nå ett positivt resultat på strax över 6 miljoner kronor. Det framgår av det budgetförslag som kommunstyrelsen ska behandla nästa vecka.

Annons

I den nya budgeten ingår bland statsbidragen även de drygt 9 miljoner kronor som kommunen väntas få ur statens satsning på välfärd. Det budgeterade överskottet följer det överskottsmål som sedan tidigare beslutats för 2017.

Den föreslagna Investeringsramen för nästa år är på drygt 12,2 miljoner kronor och följer tidigare beslut om att investeringarna ska motsvara 70 procent av det aktuella årets avskrivningar. När det gäller det ekonomiska läget i Ragunda bedöms likviditeten vara så pass god att det kan bli aktuellt med att lösa ett lån hos Kommuninvest på drygt 7,9 miljoner kronor som förfaller i början av december i år.

Det förslaget ska kommunstyrelsen också ta ställning till nästa vecka. Kommunens likviditet låg per 30 september på över 44 miljoner kronor. Enligt det finansiella mål som gäller ska kommunen ha minst 20 miljoner kronor i sin kassa.

Mer läsning

Annons