Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragundas ekonomichef har sagt upp sig

Ekonomichefen i Ragunda har fått nog av den politiska turbulensen. I tisdags sa han upp sig.
– Jag har ingen lust att vara kvar, säger Martin Rolén.

Annons

Bakgrunden till att han nu valt att säga upp sig är den politiska turbulens som varit i Ragunda det senaste halvåret.
I december presenterade kommunalrådet Elisabeth Yngströms (S) ett förslag om en omorganisation, något som bland annat innebar i att hon meddelade kommundirektör Anders Andersson och ekonomichef Martin Rolén att de skulle varslas om uppsägning.
Snart därefter hoppade Centerpartiet av samarbetet med Socialdemokraterna i kommunen och Socialdemokraterna ställde alla sina platser i kommunstyrelse och nämnder till förfogande på grund av det faktum att man inte längre hade politisk majoritet. Och många politiska röster höjdes för att Elisabet Yngström skulle avgå som kommunalråd. Yngström själv valde att sitta kvar på sin post.
– Allt skrammel ledde till ingenting. Allt lutade åt att kommunalrådet skulle avgå men nu verkar det inte bli så, säger Martin Rolén.
• Du tycker inte att hon är bra på sin post?
– Nej. Jag har respekt för uppdragets svårigheter, det är inte det lättaste uppdraget och det fordras politiskt mod. Kommunen blöder ju och då fordras krafttag och mod, säger Martin Rolén.
• Har du fått någon förklaring till varslet?
– Hon vidhåller att vi inte var uppsagda eller varslade. Man vet inte vad som gäller och så är det hela tiden. Det är hit och dit och sedan är det tvärt om. Det är det som är spektaklet, säger Martin Rolén.
– I grunden tror jag att problemet är att hon inte vågar ta i de stora frågorna utan istället ägnar sig åt petitesser. Och jag tycker inte att kommunen och alla anställda är värda att ha alla de här problemen.
Han berättar att han skrivit ett internt brev där han förklarar hela situationen och varför han nu valt att kliva av som ekonomichef i kommunen.
• När slutar du?
– Jag har varit anställd i två år och det borde innebära att jag har en månads uppsägningstid.
Martin Rolén har bara sagt upp sig från posten som ekonomichef, uppdraget som vd i det kommunala bolaget Ragunda energi och teknik kommer han att ha kvar.
Elisabet Yngström har ingen kommentar till uppsägningen.
– Och om han uttrycker att han inte har förtroende för mig så får det stå för honom.

Mer läsning

Annons