Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort polispådrag efter mordförsök i Ragunda

Igår eftermiddag ska en man ha blivit utsatt för grovt våld i Ragunda kommun. Enligt polisens ledningscentral hade man en större polisinsats på platsen som pågick fram till kvällen.

Annons

Det var igår eftermiddag som polisen larmades till en adress i Ragunda. Anledningen var att en person hade blivit utsatt för grovt våld.

– Det var både patruller från Västernorrland och Östersund som åkte till platsen, säger John Enzinger, befäl på polisens regioncentral.

När polisen kom till platsen kunde man fastställa att en man hade utsatts för ett mordförsök. Mannen togs hand om av en ambulans och fördes Östersunds sjukhus för vård.

En man i 20-årsåldern greps på plats, misstänkt för försök till mord. Efter förhör har den misstänkte mannen anhållits av åklagare.

Uppdatering 14.10

Åklagare Jenny Örn berättar att den information hon kan lämna ut i nuläget är att en man i 20-årsåldern är anhållen för försök till mord. Den skadade mannen befinner sig just nu på sjukhuset.

– Skadorna var preliminärt livshotande, men där får vi självklart vänta på en bedömning från rättsläkaren.

Just nu fokuserar man på att hålla förhör med flera olika personer. Det är både den mordmisstänkte mannen och andra personer som har befunnit sig på platsen som ska förhöras.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mer läsning

Annons