Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf säljer allt från kalsonger till grävmaskinsskopor

/
  • Ulf Lagerström i Hammarstrand har specialiserat sig på att sälja till entreprenörer. Det kan handla om det mesta från stora skopor till ett par handskar.

Det är minst sagt en lite märklig affär.
För det är inte på många ställen som det går att köpa så skilda saker som kalsonger och gräv­­maskinsskopor.

Annons

Men hos Entreprenadtillbehör i Hammarstrand är det fullt möjligt.

– Det gäller att ge kunderna vad de vill ha, säger företagets ägare Ulf Lagerström.

– Jag märkte hur många filter som såldes varje år och då handlade det ju bara om personbilar, säger Ulf Lagerström som fick kontakt med en av de stora filtertillverkarna.

I dag ligger stora skopor utanför affären. Inne finns också ett lager med filter, oljor och reservdelar till tunga entreprenadmaskiner.

– Den största grävmaskinsskopa jag sålt tar 4,5 kubikmeter. En riktig bjässe, säger Ulf Lagerström.

– Ju bredare kundkrets desto bredare sortiment. Att vi har saker för jakten beror exempelvis på att många av mina kunder arbetar i skogen och då jagar de ofta också, säger Ulf Lagerström.

I dag har Ulf en anställd, Janne Carlqvist. Tidigare fanns ytterligare två anställda.

– Under fyra år skötte vi service åt Utansjö bruk. När de lade ner var vi tvungen att ta bort två tjänster, säger Ulf Lagerström.

– Det är ett ganska bra kundunderlag men man vill ju alltid ha mer. Men det går ju runt och går att försörja sig på även om också vi märker av lågkonjunkturen säger Ulf Lagerström som gillar livet som egen företagare.

– Det är roligt att träffa folk och odla personkontakter. Dessutom är livet som säljare hela tiden en tävling mot sig själv. Nu ska vi fortsätta med det här och det blir nog nya produkter också i framtiden. Det gäller att vara flexibel och att lyssna på kunderna för att höra vad de vill ha, säger Ulf Lagerström.

Mer läsning

Annons