Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Region Jämtland Härjedalen har tagit över Medicin Direkts operationsverksamhet

Region Jämtland Härjedalen har tagit över operationsverksamheten från Medicin Direkt på Campus i Östersund.

Annons

Region JH:s övertagande av operationslokalerna skedde från 1 januari, enligt en överenskommelse som träffades mellan parterna för ungefär ett år sedan. Avtalet mellan Medicin Direkt och Region JH gick ut vid årsskiftet och förnyas inte eftersom Medicin Direkt inte längre kommer att fokusera på opererande verksamheter. På sikt har Region JH möjlighet att använda både de operationssalar som finns på Campus.

Specialistvården Campus är namnet på Regionens verksamhet på Campus från årsskiftet.

– Vi har sett till att lösa detta på ett bra sätt för berörda parter och framför allt för våra medborgare. Det vi vinner är i första hand att ha en verksamhet för enbart planerade besök och operationer, säger Lars Holgén, ortopedchef hos Region JH, i ett pressmeddelande.

Region Jämtland Härjedalen har tagit över operstionsverksamheten från Medicin Direkt på Campus i Östersund.

Medicin Direkt kommer att fortsätta verksamheten med tjänster för försäkringsbolag, vaccinationer och idrottsmedicin i samma lokaler som tidigare.

– Vi har opererat på Campus i Östersund sedan 2009 men vi är helt enkelt en för liten aktör på marknaden. Vi har haft svårt att rekrytera operatörer till båda salarna, vilket har inneburit att vi inte har kunnat producera de volymer som vi skulle behövt, säger Karin Englund Mäki, verksamhetschef hos Medicin Direkt, i pressmeddelandet.

Läs mer:

Fler operationer när regionen tar över Medicin Direkts verksamhet

Medicin Direkt drar tillbaka ansökan om att få starta hälsocentral

Mer läsning

Annons