Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Region Jämtland Härjedalen vill se fördjupat samarbete med Trøndelag

Regionsstyrelsens ordförande Ann-Marie Johansson och Anne- Marit Mevassvik som är fylkesrådsleder i Nord- Trøndelag har fört dialog om fördjupat samarbete mellan regionerna.

Annons

I ett pressmeddelande från Region Jämtland Härjedalen framkommer att diskussionerna mellan Johansson och Mevassvik har pågått sedan i våras. Dialogen har handlat om att se över områden där Region Jämtland Härjedalen och Trøndelag skulle kunna vara varandra till nytta i större utsträckning än de är i dag.

– Vi har ett välutvecklat samarbete med ”Öst-Trøndelag”, som vi ofta kallar Jämtland Härjedalen, och vi vill arbeta vidare med stora, gemensamma frågor, säger Anne-Marit Mevassvik i pressmeddelandet.

Ann-Marie Johansson nämner infrastrukturen, främst transport som kan röra järnvägar, busstrafik eller flyg, arbetsmarknaden och folkhälsan som områden där gränsregionerna skulle vinna på ett djupare samarbete.

– Det känns positivt och vi är redo att formalisera arbetet. Den 19-20 december ska vi träffas i Åre för att formellt inleda vårt gemensamma utvecklingsarbete, säger Ann-Marie Johansson i pressmeddelandet.

Annons