Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionen varnar för bedragaren

I går skrev ÖP om den person som på falska grunder utger sig för att vara läkare i länet och som vill sälja mediciner till företrädesvis äldre personer. Regionen varnar idag allmänheten.

Annons

– Vi vill uppmana alla som blir utsatta för detta att göra en polisanmälan, säger Anna-Lena Alfreds,  beredskapschef på Region Jämtland Härjedalen.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade, säger beredskapschef Anna-Lena Alfreds på Region Jämtland Härjedalen i ett pressmeddelande.

Regionen har i dagsläget bara fått in ett ärende men att de genom media förstått att det är fler som drabbats.

– Eftersom bedragaren kan uppge detaljer om patienternas vårdkontakter ökar trovärdigheten och därmed risken för att bedrägeriet ska lyckas. Vi vill därför varna allmänheten och uppmana alla som blir utsatta för detta att göra en polisanmälan, säger Anna-Lena Alfreds.

Hur dessa uppgifter kommit till bedragarens kännedom är oklart men det finns enligt regionen i nuläget inget som talar för att det har skett något intrång i till exempel regionens journalsystem.

De personer som drabbats av bedrägeriförsök är välkomna att kontakta regionens personuppgiftsombud via växeln 063-15 30 00, skriver regionen i pressmeddelandet.

Distriksköterska slår larm: Falsk läkare lurar äldre köpa ordinerade mediciner

”Överläkaren” gav cancerbesked och erbjöd nya mediciner för 5 000 kronor

Blufföretag på offensiven i Jämtland

Mer läsning

Annons