Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så länge föreslås det ta innan evakuering ur tåg ska påbörjas

Trafikverket har fått i uppdrag att undersöka sätt att minska hur lång tid störningar i tågtrafiken drabbar passagerare.

Annons

Störningar i tågtrafiken har gått så långt att en del inte vågar ta tåget till viktiga möten eller andra transportsätts avgångar. Trafikverket skriver i ett pressmeddelande att de fått i uppdrag av regeringen att ”utreda och föreslå åtgärder för att säkerställa snabbare röjning och evakuering vid störningar i tågtrafiken”.

Ett sådant förslag är att det ska ta max en timme innan evakuering ur ett stillastående tåg ska starta – om det inträffar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Övriga landet får nöja sig med att evakueringen ska vara påbörjad inom max två timmar.

”När evakuering är klar och resenärerna är i säkerhet påbörjas röjning av platsen vilket innebär att tåget forslas bort”, skriver Johan Hedman, utredningsledare och avdelningschef på vid Trafikverket.

För att lyckas med det måste det placeras 15 hjälplok (som ska kunna bärga bort stillastående vagnar och lok) på strategiska platser i landet som snabbt kan komma till platsen.

På så sätt hoppas Trafikverket att det ska gå snabbare att få spåren farbara än det görs i dag, vilket ska leda till besparingar för samhället enligt Trafikverket.

Om förslagen genomförs, beräknas de kosta 110 kronor per år.

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Mer läsning

Annons