Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMHI skickar ut vädervarning på flera håll i landet – flyg till och från Arlanda påverkas

Snö, kraftig blåst och glashala vägar. Vintern har återvänt även till södra delarna av Sverige.
I Stockholmstrakten brottas både Arlanda flygplats och tunnelbanan med förseningar. Hård vind gör att Destination Gotland ställer in eller senarelägger flera färjeturer.

Annons

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snö och kraftig blåst. Lokalt är det även glashalt på vägarna. Arkivbild.

SMHI varnar för mycket hårda vindbyar på både Gotland och Öland. En klass 1-varning för hård blåst gäller också vid Upplandskusten där det snöar kraftigt. Vinden ligger på från norr, och lokalt kan det vara mycket halt på vägar.

– Måste man ge sig ut är det försiktighet som gäller, säger meteorologen Therese Fougman på SMHI.

På storflygplatsen Arlanda är flera avgångar sena på grund av att det tar längre tid att avisa planen. Även på tunnelbanans röda och gröna linje är vissa tåg försenade eller inställda på grund av hala spår.

Flera trafikolyckor

Flera trafikolyckor har inträffat på hala vägar. Ambulans, polis och räddningstjänst ryckte ut till E18/E20 i höjd med Sätra i Västmanland. Två personbilar har krockat och vägen är helt avstängd i östlig riktning. Men ingen människa skadades fysiskt.

På E4 vid Sillekrog, i närheten av Vagnhärad, voltade en bil med fyra personer och två fördes till sjukhus med oklara skador. Enligt Södermanlands Nyheter är det glashalt på olycksplatsen.

På Värmdö utanför Stockholm har en personbil hamnat på sidan mitt på vägen. Hittills under dygnet har det inträffat åtta trafikolyckor i polisområdet, vilket är en normalsiffra enligt Stockholmspolisen. Inne Hammarbytunneln i södra Stockholm har fem bilar krockat. Ingen människa skadades fysiskt och polisen kopplar inte olyckan till det besvärliga vädret.

Mer snö i Norrland

Även på Isön i Jämtland har det inträffat en seriekrock mellan tre bilar. En av förarna får vård på sjukhus, men det är oklart hur allvarligt skadad personen är.SMHI har också utfärdat en kulingvarning för alla farvatten utanför de svenska kusterna. Samma varning gäller även på Vänern.

I natt avtar snön och blåsten i Uppland, och när det spricker upp kan det börja frysa på vägbanorna. Över Norrland drar en varmfront med snöfall in västerifrån. I ett stråk från norra Lapplandsfjällen ner över Ångermanland kan det komma 5–10 centimeter nysnö.

TT

Mer läsning

Annons