Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäddat för folkfest på Köpmannamarknaden

/
  • Uppträdande med ”Idol-Ola” Svensson är extra lockbete till lördagens Köpmannamarknad i Strömsund.
  • Annica Nyholm, ägare av Strömsunds Optik, är ordförande i Strömsunds köpmannaförening som arrangerar helgens Köpmannamarknad i Strömsund.

”Idol-Ola” Svensson på scenen, rekordmånga marknadsstånd och en prognos som visar sol och värme. Det är bäddat för folkfest vid lördagen Köpmannamarknad i Strömsund.

Annons

– Vi vill göra en heldag, och kväll, för Strömsundsborna. Invånarna på orten och i kommunen är också duktiga på att besöka de aktiviteter som ordnas. Både Köpmannamarknaden och dansen på kvällen brukar dra rejält med folk, säger Annica Nyholm på Strömsunds Optik, som är ordförande i arrangerande Köpmannaföreningen.

Köpmannamarknaden i Strömsund går in på 22:a året och är uppe på rekordnivåer vad gäller marknadsstånden. 41 föranmälda beräknas bli ännu fler de sista dagarna.

– Vi stänger av Storgatan och har marknadsstånd ända från Ica Simonssons och ut på Storgatan. Det blir dubbelt upp eftersom butikerna har öppet som vanligt och dessutom försöker ha ett litet stånd. Men det är öppet även för alla andra, så det kommer även många utifrån.

Förutom att företagare, hantverkare och föreningar säljer och visar sina produkter, lockar man med god mat, dubbla uppträdanden av lokala förmågorna Alexander Murén och Carl Karlsson, hopptält för barnen och utlottning av en Thailandsresa.

Men den främsta publikmagneten är Ola Svensson, som medverkade i Idol 2005 och sedan har levt upp till det epitetet med hitlåtar som Natalie, Feelgood, S.O.S. och Love in Stereo.

– Vi brukar försöka få hit en riktigt känd artist och "Idol-Ola är ett riktigt bra namn.

Men kända namn kostar också en hel del.

– Går vi plus-minus-noll så får vi vara glada. Men vi gör inte det här med något vinstsyfte, utan som en rolig grej för våra orts- och kommunbor.

Tankar inför framtiden är att kanske utveckla Köpmannamarknaden till ett tvådagarsevenemang och göra mer för barnen.

– Det är sådant vi diskuterar. Man måste ju förnya sig, säger Annica Nyholm som gillat de soliga väderkartorna hon sett inför lördagen:

– Vi hoppas på bra väder och prognoserna ser bra ut.

 

Mer läsning

Annons