Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då invigs den nya bankomaten i Backe

/

Nu är den nya uttagsautomaten i Backe installerad och 5 mars invigs den.

Annons

Det var sedan Handelsbanken beslutat att sluta med kontanthantering i flera orter, däribland Backe i Strömsunds kommun, som handlarparet Mikael och Anna-Lena Lindberg beslutade sig för att kolla om det fanns underlag att ha en uttagsautomat på deras Ica Nära-butik i byn.

Tack vare de asylsökande som bor i byn, så visade sig att de hade det underlag som krävs.

– Utan de asylsökande hade vi inte ens tänkt tanken på det här. Det skulle aldrig gå ihop sig ekonomiskt, sa Anna-Lena Lindberg när ÖP intervjuade henne tidigare i vinter.

Dock hänger uttagsautomatens framtid på att både asylsökande och bybor använder den. Uttagsautomaten kostar en hel del pengar.

– Det kommer att krävas 47 uttag per dag för att allt ska gå jämnt ut. Det är väl tveksamt om vi kommer att nå upp till det, sade Anna-Lena Lindberg då.

Paret hoppades på servicestöd från statligt håll.

– En viss kostnad kan vi ta men blir den för stor så får vi ta bort automaten igen. Vi vill åtminstone prova. Det måste ju gå att ta ut pengar någonstans i byn, sade Anna-Lena Lindberg till ÖP då.

Nu är automaten installerad och redo att tas i bruk. Det skriver den lokala hemsida Backe.nu. Den invigs formellt 5 mars på affären. Det kommer bjudas på grillkorv, tipspromenad, underhållning samt kaffe och kaka.

Läs mer:

– Jag kommer att tvingas stänga butiken en halv dag för att åka till banken

Lanthandlare rasar: – Banken straffar oss för att vi gick ut i pressen

Mer läsning

Annons