Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva uppfyller dubbla drömmar

/
  • Efter att blomsteraffären i byn lade ner och Eva fick syn på lokalen, snett emot elaffären i Hoting, så bestämde hon sig för att öppna affären där. ”Den här lokalen är helt perfekt med stora ytor”.
  • Släkten har härletts i 13 generationer bakåt och har haft Rörström som bas sedan 1400-talet. ”Jag tillhör den här grenen”, säger Eva Pettersson och pekar uppe i högra hörnet av släktträdet.
  • ”Tidigt varje morgon går jag ut på bron, dricker mitt kaffe och blickar  ner mot vattnet. Underbart”,  säger Eva Pettersson.
  • Eva Pettersson har köpt en gammal släktgård i Rörström, åtta kilometer norr om Hoting, och flyttade 1 maj ”hem” efter 35 år i Borås. I slutet av månaden ska hon uppfylla ännu en dröm genom att öppna en ny butik i Hoting med blommor, gardiner och inredning. ”Det är så oerhört vackert här”, säger Eva Pettersson när hon går omkring hemma på gården.Förra veckan började inredning och prylar landa i Hoting och nu jobb-ar Eva Pettersson för fullt med att packa upp och ställa i ordning inför öppningsdagen 28 maj.
  • Efter att blomsteraffären i byn lade ner och Eva fick syn på lokalen, snett emot elaffären i Hoting, så bestämde hon sig för att öppna affären där. ”Den här lokalen är helt perfekt med stora ytor”.

Eva Pettersson är inne i en drömmånad. 1 maj flyttade hon in i den gamla släktgården i Rörström och 28 maj öppnar hon en egen affär i Hoting.
– Jag har bara väntat på rätt tillfälle.

Annons

Hon är inte uppväxt i Rörström, men har varit där årligen och byn norr om Hoting, nära gränsen till Lappland, har alltid haft en speciell plats i hennes hjärta.

– Mamma är från Rörström och pappa från Bräcke så jag har varit i Rörström varje sommar och har många jättefina vänner här, säger Eva Pettersson.

Släktforskning har också härlett släkten Grelsson-Lyrén till Rörström ända från 1400-talet. Eva Pettersson är 13:e generationen sedan dess i släkten och på Grelsson-släktens gård, som hon köpte av en kusin till mamma, är hon sjätte generationen.

– Jag har mina rötter här och nu känns det som att jag har slutit min släktcirkel på något vis. Det blir som att flytta hem, fast jag inte är född här.

Eva Pettersson är uppväxt i Gävle men har, efter några flyttar, bott i Borås sedan 1974. Där har hon gått floristutbildning, jobbat i blomsteraffär och lekt med tankar om både flytt och att driva affär.

– Jag har sagt i alla år att jag ska flytta till Rörström. För två år sedan köpte jag släktgården och nu blev det läge att flytta upp. Jag tänkte att gör jag det inte nu så blir det aldrig av.

Både Eva och sambon Ulf Sunesson har vuxna barn som står på egna ben. Samtidigt föll alla pusselbitar på plats kring affärsplanerna.

– Hon som drev blomsteraffär i Hoting valde att sluta. Annars hade jag inte öppnat. Det går inte att hålla på och konkurrera ut varandra här uppe.

– Sedan var det perfekt att den här lokalen var ledig. När jag såg den och de fyra skyltfönstren, så blev jag överförtjust. Jag såg så mycket möjligheter här.

Affären som kommer heta Evas Blommor, kommer förutom de blomstrande huvudprodukterna även kommer inrymma gardiner och annan inredning.

– Borås är ju en gammal textilort och vi har många grossister bland våra bekanta, säger Eva Pettersson som bland annat kommer köpa gardiner som de förra grannarna i Borås tillverkar.

Sedan första leveransen av lådor och annat förra veckan så har Eva Pettersson haft fullt upp inför öppningsdagen nästa vecka:

– Jag plockar upp som bara den och det kommer nya leveranser hela tiden. Det är blomkrukor, vaser, inredning, blommor och gardiner.

Nu hoppas Eva Pettersson att det ska fortsätta blomstra, både i affären och hemma på gården, och hon strålar av glädje:

– Man får så mycket inspiration när man mår så här bra.

 

Mer läsning

Annons