Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld och glitter på företagarnas fest i Strömsund

Det blev en minnesvärd festkväll då Strömsunds företagare och eldsjälar uppmärksammades på Guldälgsgalan. När det var dags att dela ut det prestigefyllda priset till årets företagare var det en stolt vinnare som fick kliva upp på scen.
– Det är ett erkännande på att man gjort ett bra jobb, säger Kjell-Åke Elverum.

Annons

Kommunalrådet Göran Bergström (S) gjorde en oförglömlig tolkning av Ernst Rolfs

På lördagskvällen var röda mattan utrullad för Strömsunds alla entreprenörer och eldsjälar när det kommunala utvecklingsbolaget Suab, tillsammans med Strömsund turism, ordnade Guldälgsgala. De runt 150 personer som tagit sig till Folkets hus minglade och njöt av finmiddag medan priser delades ut i en rad olika kategorier.

Dessutom fick festdeltagarna uppleva kommunalrådet Göran Bergström (S), iförd guldkavaj, äntra scenen och framföra en oförglömlig version av Ernst Rolfs gamla slagdänga "Bättre och bättre dag för dag", tjusigt kompad av Ständut blakk.

– Det finns mycket engagemang och framåtanda i Strömsund och en sån här galakväll betyder oerhört mycket. Det är företagarna som drar det tyngsta lasset. Utan framgångsrika företagare har vi inte råd med barnomsorg och skola.

Även Anders Pålsson, ordförande i Företagarföreningen i Strömsund, hyllade den positiva företagarandan som råder i kommunen. Tillsammans med Göran Bergström och näringslivschefen Anders Blomberg låg han bakom kvällens tyngsta pris till årets företagare.

– Det är ett otroligt fint pris att få och det har gått till många duktiga företagare genom åren. Det är ett erkännande och ett bevis på att man lyckats som entreprenör. Ofta smittar framgången av sig och sprider positiva ringar på vattnet.

När det prestigefyllda priset till årets företagare 2016 skulle delas ut gick det till en man som motvilligt klivit av tävlingscykeln för att gå på Guldälgsgala.

– Jag är ju en idrottsman i grunden, berättar en stolt Kjell-Åke Elverum.

Med ett 50-tal anställda i ett flertal företag i Norden är han en av landets största regummerare av lastbilsdäck. Men att få Kjell-Åke Elverum att tala om entreprenörskap och företagsklimat är inte det lättaste. Han vill hellre tala idrott.

– Företagsklimatet i Strömsund har blivit bättre de senaste åren men det kan bli ännu bättre, säger han utan att vilja gå in på detaljer.

– Att bli utsedd till årets företagare i Strömsunds kommun känns mer som ett erkännande att man gjort ett bra jobb.

Samtliga priser och pristagare:

Årets nybyggare - SCF Betongelement

Årets turistföretag - Fyrås gård

Årets eldsjäl - Hans och Lars Lindberg

Årets serviceperson - Thomas Lundström

Årets serviceföretag - Norråkers Handel

Årets företagare - Kjell-Åke Elverum

Kulturstipendier, ledarstipendier samt utmärkelser Leader 3sam

Årets företagare 2016 blev Kjell-Åke Elverum, flankerad av Mats Danielsson och Göran Bergström.

Konferencieren Ann-Louise Rönestål Ek fick årets eldsjälar Hans och Lars Lindberg på gott humör.

Årets serviceperson Thomas Lundström.

Årets nybyggare SCF Betongelement.

Årets serviceföretag Norråkers Handel.

Årets turistföretag Fyrås gård.

Guldälgsgala i Strömsund.

Guldälgsgala i Strömsund.

Mer läsning

Annons