Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals besökte marknaden i Sikås

/
  • Anette Sundström från Sikås passade på att klä sig tidstypiskt när det var vårmarknad i Sikås under lördagen. Man firade att det är 100 år sedan järnvägssträckan mellan Östersund och Ulriksfors var färdigbyggd.
  • HG Eliasson från Östersund kom till vårmarknaden med svärfars Gogo från 1959. SVärfar heter Nils Karlsson och bor i Hammerdal.
  • Sjuåriga Emilie Andersson och mamma Lilian firade 100-årsjubileet genom att klä sig som man gjorde förr.De bor i Sikås och Emilie ville se ut som Kajsa Kavat.
  • Det var många som ville titta på och fotografera när ångloket stånkade in på Sikås järnvägsstation. För exakt 100 år sedan var järnvägen mellan Östersund och Ulriksfors färdigbyggd.

Marken var täckt av snö och hela dagen kom det mer.

Men det hindrade vare sig hundratals besökare heller ett ånglok att komma till lördagens vårmarknad i Sikås.

Annons

Det var Inlandsbanan som ordnade med ångloket för att fira järnvägssträckan mellan Östersund och Ulriksfors som blev färdigbyggd för exakt 100 år sedan.

Tåget åkte från Östersund mot Ulriksfors tidigt på lördagen och många satte sig i de sex vagnarna för att uppleva en annorlunda tågresa.

I Sikås blev det ett längre stopp för att resenärerna skulle få ta del av vårmarknaden som också satsade på jubileet.

Många av besökarna var klädda som man var för 100 år sedan.

Dessutom fanns många veteranbilar och gamla traktorer på plats.

Marknadsstånd, bilder från Inlandsbanans tillkomst, musik, kolbullar och mycket annat bjöds publiken också på.

Under dagen delade också Länsförsäkringars representant Per Söderberg ut stipendier på 10 000 kronor vardera till två ungdomsledare.

Det var Leif Bångman från Offerdal och Eiron Persson från Hammerdal som belönades.

Leif Bångman har varit ansvarig för Offerdals framgångsrika skidungdomar i mer än 15 år och Eiron Persson har varit aktiv ungdomsledare i mer än 25 år. Han arbetar inom JUNIS som tillhör IOGT men har också dansundervisning för barn i både Hammerdal och Häggenås.

Senare under dagen åkte Per Söderberg till Vemdalen för att dela ut samma stipendium till Kenneth Westfelt som bland annat satt Vemhåns namn på friidrottenskarta trots att byn saknar friidrottsanläggning. Kenneth är också assisterande tränare för Svegs hockeylag.

Mer läsning

Annons