Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtlands coolaste cruising planeras på Vildmarksvägen

/

Äger du ett vrålåk och gillar dessutom att visa upp den?
Då ska du reservera in datumet 4 juni och bege dig till Stekenjokk, där det kommer att bjudas in till cool cruising när Vildmarksvägen återinvigs.

Annons

Vildmarksvägen fick en ordentlig ansiktslyftning förra året, då sträckan mellan Stekenjokk och Junsternäs fick ny beläggning. Detta vill turistnäringen fira, och därför planeras en högtidlig invigning på Stekenjokks platå lördagen 4 juni.

– Det här blev ett stort lyft på vägen, och det vill vi såklart uppmärksamma. Det kommer att bli invigningstal, jojkframträdande och dessutom hoppas vi få till en cruising med efterföljande rockabillyfest på Klimpfjällsidan, berättar Kicki Stenvall på Gäddede turistbyrå.

Allt kommer att ske i nära samarbete med samerna och länsstyrelsen, eftersom det utspelas i kalvningsland och ett känsligt fågelområde. Det är ingen tvekan om att evenemanget kommer att få en mäktig inramning, med ett närmast oräkneligt antal fjälltoppar och troligtvis meterhöga snövallar.

– Förra året var det jättehöga snövallar i början av juni. Tänk vad coolt det skulle vara om cruisingbilar från exempelvis Lycksele och Strömsund kunde mötas upp på fjället, säger Kicki Stenvall.

Vägarbetena på Vildmarksvägen innebar att det blev märkbara störningar i turisttrafiken, men enligt Kicki fanns det stor förståelse från turisternas sida.

– Intresset för vägen verkar snarare ha ökat. Det är det på gång förbättringar söder om Gäddede också, vilket vi är glada över. Det är bara hoppas att det görs någonting åt vägen mot Hällingsåfallet också, som var bedrövlig förra sommaren. Det är trots allt vår största turistattraktion.

Läs mer:

Skotergäng gasar upp på vita duken i Gäddede – Premiärvisning av Wannabe Freeride 5

Här blir det invasion av militärer, skidåkare och skoteråkare

Trafikkaos vid Frostvikens stora attraktioner

Här är snövallarna upp till sex meter höga

Nu blåser det en digital fibervind över fjället

Mer läsning

Annons