Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs i Strömsund – 15 heltidstjänster hotas

För ett par veckor sedan försattes Dinatelli kommanditbolag i konkurs på egen begäran. Nu hotas 15 heltidstjänster.

Annons

Dinatelli kommanditbolag i Strömsund bedriver bland annat porträttfoto, tryck av visitkort och digitalisering av gamla VHS-band. Företaget har momsskulder på över en miljon kronor och försattes i konkurs på egen begäran 13 september.

Verksamheten pågår fortfarande men ligger ute till försäljning, anbudstiden går ut 6 oktober. Om ingen ny ägare tar över och väljer att driva verksamheten vidare kommer 15 heltidstjänster att försvinna.

Dinatelli kommanditbolag drivs av en man i 40-årsåldern. ÖP har flera gånger tidigare skrivit om hans affärer. Mannen har bland annat drivit ett ökänt postboxföretag med ekonomiska brottslingar och andra ljusskygga personer som kunder. 2004 försattes han i personlig konkurs av Östersunds tingsrätt. 2007 dömdes han till böter för bokföringsbrott och uppsåtligt brott mot aktiebolagslagen efter att han sålt vidare 157 bolag till en ”målvakt”.

2012 dömdes mannen för bokföringsbrott, grovt skattebrott och försvårande av skattekontroll i en härva som gällde fyra kommanditbolag. Hovrätten i Sundsvall fastställde straffet till villkorlig dom med 160 timmars samhällstjänst.

När ÖP ringer upp mannen för att fråga om den nuvarande konkursen vill han inte svara på några frågor.

Mer läsning

Annons