Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna döms till fängelse för misshandel med kniv

En kvinna i Strömsunds kommun döms till sex månaders fängelse och skadestånd efter att ha misshandlat sin sambo med kniv och sparkar. Brottet begicks parets hem den 31 januari i år.

Annons

Tingsrätten i Östersund fastslår att kvinnan, som är i 40-årsåldern, ska dömas för misshandel efter att ha delat ut sparkar och knivhugg mot sin sambo.

En dispyt har enligt domen uppstått mellan paret när mannen kom hem efter att ha handlat i grannorten.

Östersunds tingsrätt

Senare samma kväll befinner sig de båda i soffan framför TV:n var kvinnan liggande börjar sparka mannen, som sitter vid hennes fötter, i ansiktet. Mannen går då in i köket varpå kvinnan följer efter och börjar hugga mot mannen med en kökskniv. När han försöker ta kniven ifrån henne blir han huggen i armen.

Läs även: Kvinna begärs häktad misstänkt för knivattack mot man

Han larmar därefter polisen som kommer till parets bostad och förhör mannen, förhör mannen och tar med sig kvinnan till polisstationen.

Rätten anser att mannens historia stämmer och dömer kvinnan till sex månaders fängelse och 10 300 kronor i skadestånd till mannen.

Kvinnans syn på händelsen har varit svår att bekräfta då den endast berättats i enstaka minnesbilder istället för ett sammanhängande händelseförlopp. Förklaringen till detta är enligt domen att hon haft en "mycket alkololhalt" i blodet vid gripandet.

Mer läsning

Annons