Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mexikanska munkar på jämtländskt vis ska föra unga Strömsundsföretagare till segern

Nu laddar fyra unga företagare vid Hjalmar Strömerskolan för nästa veckas tävlingar. De ska fixa smaskiga bakverk för att bli Sveriges bäst unga företagare.

Annons

Företagarna i Churritas är Elin Blom, Linnea Johannesson, Marika Göransson och Emilia Nilsson . De ska i början av nästa vecka tävla på den nationella UF-mässan i Stockholm.

De är fyra är Elin Blom, Linnea Johannesson, Marika Göransson och Emilia Nilsson som bildat företaget Churritas.

Namnet kommer från det bakverk som är företagets produkt, churros. De munkliknande kakorna kommer egentligen från Mexico, men i Churritas tappning finns en smak av Jämtland eftersom de serveras med jämtländska hjortron samt grädde och hemgjord chokladsås.

I mars vann Churritas kategorierna Årets mässmonteroch Årets hantverk på UF-mässan i Östersund. Förstapriset gav dem en plats på nationella UF-mässan i Stockholm 16–17 maj.

Den gångna veckan har varit full av förberedelser. Bland annat har tjejerna byggt upp ett eget tältkök som de kommer att använda under finalen för att kunna tillaga churros på plats.

– Ja, nu är vi redo och laddade. Vi ser det som en spännande utmaning och en häftig upplevelse att få vara med om. Det ska bli jättekul, säger Marika Göransson i en presskommentar.

Så här kan nybakade churros se ut.

Mer läsning

Annons