Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlands trähus siktar framåt

/
  • Peter Rhensbo tog över som ny vd på Norrlands Trähus AB i Hammerdal från 1 april. Ägarparet Eva och Jan-Olov Nässén finns dock fortfarande kvar i bakgrunden.
  • Kalle Lindberg, närmast, och Jon Zakrisson, är två av de totalt tolv anställda i Norrlands Trähus, varav åtta jobbar här på fabriken i Hammerdal.

Norrlands Trähus tar sikte på framtiden med en ny vd vid rodret. Peter Rhensbo tog över från 1 april.

Annons

– Det känns jätteroligt. En chans man inte kan tacka nej till, säger Peter Rhensbo som tidigare jobbat tre år som projektledare i företaget.
Jan-Olov Nässén, ägare tillsammans med frun Eva, var tidigare vd, men kliver efter sju år nu över till andra arbetsuppgifter:
– Att vara verkställande direktör är ett tungt ansvar och det ska man inte vara för länge. Jag ska i stället jobba i moderbolaget Korsta Trä AB med mer övergripande frågor, styrelsearbete och utvecklingsfrågor som att hitta nya kompletterande träbaserade produkter som vi kan jobba med på sikt, säger Jan-Olov.
Eva fortsätter som vice vd i Norrlands Trähus och som vd för systerföretaget Korsta Fastigheter. Det har varit sju framgångsrika år, men ett tufft sista då bland annat antalet anställda tvingades minska från 30 till 12. Nu tror man på en snar ljusning igen:
– Det finns positiva tendenser och förhoppningsvis dras ett antal bostadsprojekt i Stockholmsområdet i gång i höst. Får vi ett par större projekt så måste vi återanställa ganska omgående.

Mer läsning

Annons